Att spara pengar idag kan vara svårt då de flesta banker inte erbjuder någon bra ränta. Något som många kanske glömmer är att om du har köpt en lägenhet eller hus så kan du spara med hjälp av ditt boende, förutsatt att du inte planerar att använda pengarna på ett tag.

Spara pengar genom att hitta rätt bostad

Du ska såklart inte köpa din bostad för att tjäna pengar utan för att bo. Men att fundera vart du kan köpa en bostad som är billigare än andra närliggande områden är alltid smart. Du kanske har koll på att de ska bygga ut tunnelbanan dit inom 5år. Genom att hitta en bostad som är billigare än liknande bostäder kan du tjäna ganska mycket pengar utan att behöva göra något extra.

Börja amortera

Bankerna erbjuder ingen vidare ränta på ditt sparkonto. Något som däremot kan ge bra hävstångseffekt är amortering. Genom att amortera av någon tusenlapp varje månad på ditt bostadslån kommer du att tjäna extra mycket pengar när du säljer din bostad. Om du har bundit räntan kan du inte amortera månadsvis, utan bara efter bindningstiden. De flesta banker idag brukar binda din ränta i 3månader, då kan du alltså bara amortera var 3:e månad. Se till att spara pengarna på ett separat konto och betala en klumpsumma när du kan.

Hyr ut din bostad

De flesta av oss åker på semester några veckor om året, detta blir en ganska stor utgift och du nyttjar faktiskt inte ditt boende. Tjänster som airbnb och liknande gör det möjligt för oss att hyra ut vårat boende och tjäna extra pengar. Kom ihåg att om du tjänar över 40,000kr om året på din uthyrning måste du skatta 30%. Detta är en perfekt extra intäkt som du kan lägga på att amortera lite extra.

Hoppas dessa tipsen hjälpte.