Elbil är superhett just nu men tyvärr finns det många fördomar kring dem, och många av de är tyvärr inget mer än bara så, fördomar.

Varför ska man investera i en elbil?

Bra fråga! Det är faktiskt väldigt enkelt, många brukar tro att elbilar är jobbiga och otympliga bilar, tvärtom skulle jag säga. De är roliga att köra, går komfortabelt fram och inte alls ryckigt som med vissa bensindrivna äldre bilar. Företagen investerar också väldigt mycket på sina sina elbilar, vilket gör att de i slutändan får den nyaste tekniken. De är också väldigt ekonomiskt, inte bara bra för miljön. Dessutom är det så tidsbesparande att bara ladda elbil hemma!

Ekonomiskt?

Ja den ekonomiska aspekten av en elbil är helt enkelt att den 1. håller längre, och 2. kör sparsamt vilket spar på din tid, din åksjuka och dina pengar! Dessutom, om man vill tänka på det lite mer universalistiskt så spar det på framtiden att du kör en elbil, så på så sätt sparar du ekonomiskt, en investering i längden helt enkelt.

Hur funkar det att ladda med el då?

Superlätt! En vanlig fördom är att det är jobbigt, tvärtom skulle jag säga!!! Installera bara en laddstation bil !! Då kan du ladda hemma kvällen innan du ska åka, eller bara i ca 1 timme innan färden! Super superbra! Dock kan det vara skönt, om man är en person som pendlar, att köpa en hybrid.

Det som kan vara knepigt med en hybrid är att man måste ha en laddplats och så kan parkeringarna vara lite knepigare. Jag har sälv haft problem med detta, att man har svårt att parkera för platsen är för liten, men eftersom man har en 50/50 bil MÅSTE den platsen användas. Lite jobbigt faktiskt, men äsch. Det ska man klara om man är bilägare. El är framtiden, och det kostar alltid lite mer att vara en del av den, men det lönar sig i slutändan. Att ladda elbil är ingen ursäkt.. faktiskt!

När det som idag finns så många olika elbilar så är det fullt rimligt att fråga sig vad man ska undersöka inför sitt bilköp. Ska du köpa en ny eller begagnad elbil Klicka här? Utifrån det så måste du ställa dig fråga om budget och om det är så att du har råd att köpa en helt ny elbil.